Tort z okazji 30 rocznicy ślubu. Czekoladowe biszkopty przełożone kremem śmietanowym o smaku waniliowym i czekoladowym. W kremie czekoladowym zatopione kawałki gruszki. Dodatkowo dla przełamania słodyczy warstwa frużeliny wiśniowej. Całość pokryta białą masą plastyczną i udekorowana stosownie do okazji;)
Mocno orzechowe ciasto z kremem maślanym. Trzy biszkopty orzechowe przełożone kremem maślanym z wmieszaną chrupką orzechowo-miodową. ciasto nasączone naparem kawowym z %%%. Wierzch ciasta pokryty kajmakiem i posypany orzechami. Ciasto może być w wersji bezglutenowej.
Masa zasmażkowa - bardzo szybki i dający dużo możliwości smakowych krem. Przygotowanie: 100 g masła 2 czubate łyżki mąki pszennej. Rozpuścić masło, dodać mąkę i chwilę zasmażyć. Partiami wlewać 0,5 l płynu*, cały czas trzymać na gazie, aż zrobi się budyń. Wystudzić. 400 g masła utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodawać partiami budyń. *płynem może być mleko, kompot, kawa, kakao - w zależności jak smak kremu chcemy uzyskać.
Komentarze
Prześlij komentarz